04.De eerste 100 dagen


27 juli 2024


Geen zin om te lezen?…de ReadCast leest het voor.


Vrede, maar niet heus.

Vrede, het gehaatste woord binnen de NATO.

Zelensky heeft zonder Orban bij naam te noemen op de top van de Europese Politieke Gemeenschap verwezen naar “een individu” dat andere landen “verraadt”. In zijn openingstoespraak zei Zelensky ook dat de Russische president Poetin “geen relaties kan onderhouden met sterke leiders”. Dat is volgens Zelensky in het voordeel van Europa.

Zelensky heeft zijn eigen volk verraden door in zee te gaan met  allerlei partijen en landen die belang hebben bij de geografische ligging van Oekraïne en de grondstoffen die het land in overvloed bezit. Daar zijn ontelbare mensen voor gestorven en miljoenen op de vlucht geslagen die, terecht, niet willen vechten voor Zelenski, maar die wel asiel krijgen verleent door datzelfde verraderlijke Westen die de oorlog in gang houdt. Judas Zelensky noemt een EU en NATO-lid een verrader en geen enkel lidland die er wat van zegt, integendeel zelfs, von der Leyen is van mening dat geen enkele minister van een lidstaat dient af te reizen naar Hongarije in verband met vergaderingen, omdat Hongarije voor een half jaar voorzitter is van de Europese Unie. Dat von der Leyen is herkozen zegt hoe verrot het EU-systeem is.

Dat Poetin geen relaties kan onderhouden met “sterke leiders’ komt omdat ze hem al jaren negeren, daarbij kan Poetin het goed vinden met China en India, dat zijn sterke landen die als het erop aankomt het hele westen kunnen platleggen. 

Dus als je van alle kanten de Wereldleiders peilt, in verband met oorlog-vrede, dan ben je een verrader, wat heb je dan verraden? Je hebt dan de daadwerkelijke bedoeling van het Westen bloot gelegd, om over de ruggen van anderen een proxy-oorlog uit te vechten, die wel eens in gevaar kan komen door vredesbesprekingen! 

Als je wilt weten hoever de leiders en velen onder de bevolking, al door hun duivelshoeven zijn gezakt qua moraal, kijk dan gewoon naar de verloedering van de ethiek met betrekking tot het woord “Vrede” dit woord is gedegradeerd en op gelijke voet gesteld als  het woord “omvolking” en kan rekenen op een boycot binnen parlementaire discussies. Zelfs Trump wordt een Hitler genoemd omdat hij de oorlog wilt beëindigen, dus Hitler en Vrede zijn twee scheldwoorden die hand in hand gaan. Tja, dat hadden we nooit gedacht, hè?


Standup Comedian Biden.

Biden stapt op.

Biden geeft de pijp aan Kamala Harris  want de linksen zijn niet meer happy met hem. Dat wat wij al jaren geleden zagen zien zij nu pas? Nee, ze hebben het gezien maar je kan de tegenpartij toch geen gelijk geven dat Biden in de war is, tevens is hij makkelijk bestuurbaar. Ook kan men niet twee keer hetzelfde foefje uithalen met Biden tijdens de nieuwe verkiezingen, dat valt op, maar met Harris kan men weer de stembiljetten-dans doen….want ik kan niet met de hand op het hart zeggen dat de vorige verkiezingen wel of niet gestaged zijn, maar ik zie de machthebbers er wel toe in staat, ongeacht wie aan de macht is, men wilt de macht behouden kosten wat het kost. De MSM schrijft dat Harris en Trump nu Fifty-Fifty staan maar daar kan men echt niet veel geloof aan hechten, dat is wensdenken en manipulatie.

Trump dient nu wel zijn hele campagne te herschrijven want die was geheel toegespitst op Biden zijn miskleunen en zijn geestesvermogen. Schandalig dat ze Biden tentoon hebben gesteld terwijl hij een geriatrisch patiënt is, ze hebben hem uitgebuit als een rariteit binnen een circus-act. 

Harris was de afgelopen jaren onzichtbaar als vice-president en met haar denken ze het orakel van Washington te hebben binnengehaald maar het is als met Job Cohen, Timmermans, Kaag en nog enkele fratsenmakers, waarvan ze ook dachten dat ze het winnend lootje hadden getrokken, maar het waren allemaal decepties en desillusies. Harris vertelde enkele dagen geleden hoe geweldig Joe het had gedaan en dat zijn inbreng legendarisch was, jip legendarisch was het, gelet op zijn handelen en uitspraken heeft de man zich onsterfelijk belachelijk gemaakt. Vier jaar geleden, kreeg Biden door Harris de oren gewassen dat hij geen knip voor de neus waard is.   

We zullen zien hoe de race de komende maanden verloopt en welke lijken bij Harris uit de kast komen . Als zij de  eerste vrouwelijke presidente van Amerika wordt en ook nog eens zwart, althans gekleurd, dan zijn dat twee voordelen voor de prijs van één. Gelet op de ontwikkeling in de wereld is het beter dat Trump weer aan de macht komt, want dan komen er veranderingen, waarvan we ook moeten afwachten welke het zullen zijn, maar we weten wel zeker dat het beleid van de foutlinkse  niet voortgezet wordt zoals in de huidige vorm. 


Koopmans, vaccin kruidenier.

Corona het vervolg.

Snotteren in de zomer: FLiRT-variant corona zorgt voor stevige besmettingsgolf. Het coronavirus beleeft een zomergolf zoals we die de laatste jaren niet meer zagen. Daardoor zijn veel mensen aan het hoesten en snotteren. Het is allemaal de schuld van de zogenoemde FLiRT-variant, die zich door zomerse temperaturen dus niet laat tegenhouden. Moeten we op onze hoede zijn? Hoogleraar virologie Marion Koopmans legt het uit. ,,Eigenlijk zitten we nog steeds in de situatie van april 2022.” 

Flirt-varianten zijn virussen die voortgekomen zijn uit omikronvariant JN.1-KP.2 en JN.1.7. Marion Koopmans,  PCR-test medeprutser van Christian Drosten van het Duitse RKI,  zegt dus dat, Corona een zomergolf beleeft  zoals we die de laatste jaren niet meer zagen. Eigenlijk zitten we nog steeds in de situatie van april 2022. Ook moeten we op onze hoede zijn, zegt ze. Koopmans is op haar “gebied” de equivalent, de evenknie van de NATO-oorlogsstokers, mensen bang maken en ze voorbereiden op iets wat zijzelf bewerkstelligen.


Linda van der Valk. Gedupeerde van Groendoem-beleid.

Natte voeten.

Bewoners duinstreek hebben schade aan hun huizen en hebben natte voeten door ‘vernattingsbeleid’: ‘Kikkers belangrijker dan schade woning’ zeggen de  omwonenden. Het is duidelijk dat de  oorzaak deels ligt  in een landelijk vernattingsbeleid, gericht op het vasthouden van water voor natuurbehoud, maar dat men onvoldoende rekening houdt met de aanhoudende regenval. In de Kennemerduinen rondom IJmuiden zijn paden ondergelopen en verdorren planten in nieuwe, ongewenste meren.

Had je al eerder de term  “vernattingsbeleid” gehoord, nou, ik niet en niemand in mijn omgeving. Is dat aanvullend beleid op het doorprikken van dammen en dijken zodat vruchtbare grond drassig wordt en niet meer geschikt  is voor de landbouw? Cynthia Gordijn van JA21 heeft vragen gesteld aan het provinciebestuur over de situatie, waarbij ze bekritiseert dat de provincie niet ingrijpt en liever aandacht schenkt aan natuurdoelen dan aan de financiële schade van bewoners. Tja, natuurlijk verschuilen zij zich achter een waanzin idee omdat het allemaal niet meer uit te leggen is tegenover de burgers.

Linda van der Valk, een bewoonster ervaart de gevolgen persoonlijk; haar kelder staat onder water, en ondanks het gebruik van pompen is de situatie kritiek. Het grondwaterpeil is al een meter hoger dan toegestaan volgens het bestemmingsplan.  Dus de gemeenten houden zichzelf niet aan het bestemmingsplan, want dat moet natuurlijk, onnatuurlijk, wijken voor de natuur.


Tussen de Schuifdeuren!

Slechte ruil. Iedereen die in Nordrhein-Westfalen zijn rijbewijs inlevert en niet meer rijdt, wordt  beloond met een jaar lang gratis reizen met bus of trein, of een gratis Deutschland-ticket. Ze richten zich vooral op senioren. De reden: het bevorderen van milieubescherming en verkeersveiligheid!

Je rijbewijs, voorgoed, afgeven voor één jaar lang vrij reizen is toch een schamele ruil. Welnu, uit diverse onderzoeken blijkt dat  A. de uitstoot van auto’s te verwaarlozen zijn wat betreft milieu/luchtvervuiling en B. ouderen maken minder ongelukken dan jongeren, alleen als een vijfenzeventigjarige op het gas trapt in plaats van op de rem en eindigt vervolgens in de bloembak van tante Truus  dan is dat groot nieuws en meteen start er weer de discussies over “ouderen achter het stuur”, terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat, evenredig aan, de ongelukken met jongeren ingrijpender zijn en veelal eindigen met de dood of verminking voor het leven. Al met al, een slechte deal dus.


Terug aan het gas. Provincie Gelderland,Flevoland en Utrecht gaan gas inzetten voor stroom. Grote gasgeneratoren die ook in kassen gebruikt worden om elektriciteit op te wekken moeten een buffer gaan vormen tussen nieuwe woonwijken en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Die installatie levert dan extra stroom op het moment dat het elektriciteitsnet het niet aankan. In woonhuizen is de volledig elektrische warmtepomp de grootste stroomverbruiker. Bij de verduurzaming van bestaande woningen in de drie provincies moet er daarom afgezien worden van de installatie van volledig elektrische warmtepompen. Eerder al kondigden netbeheerders aan dat elektrische auto’s niet in de avondspits moeten worden opgeladen. Dat betekent dat de stroom van openbare laadpalen afgeknepen worden tussen ‘s middags vier en ‘s avonds negen uur. Tja, ook dat zeiden wij wijsneuzen en complotonauten al jaren geleden. Mooi hè, die groene droom…zo efficiënt ook!


Omstreden excuus. De Republikeinse senator van Ohio George Lang zei tijdens een campagnebijeenkomst, dat als Trump geen president wordt, er een burgeroorlog nodig zal zijn om de Verenigde Staten te redden. Hij heeft zijn “omstreden” uitspraak teruggenomen. De foutlinksen en enkele onnozele Rechtsen vinden de uitspraak omstreden, wat enkel betekent, “iets waarover veel meningsverschillen zijn”, maar het is per definitie niet zo dat als duizenden personen ja zeggen en één persoon nee, dat dan de meerderheid in haar gelijk staat, het gaat er dan om wat sociaal wenselijk is en dat hangt weer af van het desinformerende narratief wat men de mensen collectief opdringt.

Met andere woorden, als de EU haar oude koers blijft varen dan is er wel misschien een burgeroorlog nodig om de dictatuur te breken en als de pleuris binnen de EU uitbreekt, dan zijn het burgeroorlogen binnen de Lidstaten, dat zal heftig zijn. Wordt dan de NATO ingezet, of overheerst er dan toch nog gezond verstand en men ontmantelt de EU? We moeten terug naar de EEG. Geweld lost niets op, zegt men, maar als je de NATO en andere adepten moet geloven dan leiden meer wapens naar vrede, dus geweld leidt naar vrede, met dit algemene oorlogsnarratief kan men toch niemand meer aanklagen voor opruiing als men oproept om het torentje of de Tweede Kamer  “vreedzaam” te bezetten, nietwaar heren Rechters, in de zaak, Gideon van Meijeren?   


Een voorgeschreven werkelijkheid binnen een gedicteerde democratie, is als een spiegel zonder glas.
  (Lodie…huis, tuin en toetsenbord-filosoof.)


Lees ook de vorige Blog: 03.De eerste 100 dagen


Alaaf!

Tot later: Lodie…

Official Website: All Rights©1997-3000. ♫♫♫♫♫ Disclaimer

iDoedel

Translate / Übersetzen »